Ferrum

Ferrum är Helena Trotzenfeldts debutroman.

Handling

Jackie lever ett okomplicerat singelliv i Stockholm på 2020-talet. Det förändras i ett slag när en hundraårig amerikansk kvinna vill träffa henne för att lämna över ett uppdrag som ska rädda Sverige.

Under ett tidigare århundrade växer den fattiga oäktingen Kajsa upp i Bergslagen. Hon gör en klassresa genom sin kompetens och starka vilja att klara sig själv, trots maktspel och intriger. Kärlek och vänskap hänger i sköra trådar och hon kommer att behöva göra svåra val.

Saxat ur Bibliotekstjänsts recension av Ferrum, häftepos 13114428, av Annika Johansson:

”I en liten bruksort nära Filipstad på 1930-40-talen arbetar sig tonåringen Kajsa-Stina beslutsamt ur sin påvra bakgrund och når en bättre tillvaro, men hennes kärleksliv lider på grund av missförstånd och felbeslut. Tjugosexåriga Jackie, i Stockholm på 2020-talet, kontaktas av en mycket gammal dam som har hemligheter att avslöja, och blir sålunda indragen i en historia som rör DNA-register och rikets säkerhet. De två spåren hör tätare ihop än man först kan tro. Kajsa-Stinas del i romanen är fin, då hon handlingskraftigt lyfter sig själv men inte för den skull lyckas i allt.”

Språket beskrivs som ”välvårdat”.

Ferrum på Facebook

Om boken

Handla

Du kan köpa alla våra titlar hos alla svenska bokhandlare. Här listar vi dem vi har särskilt samarbete med.

Av oss
Våra bokhandlare
Hos näthandlarna

Recensioner